Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΒΟΣ!!! | Pieria News

Εμείς οι άνθρωποι δεν προεβλέπετο να αρρωσταίνουμε. Δημιουργηθήκαμε με δομή άνοση. Βλέπετε ακόμη και εμείς όταν παράγουμε κάτι, βάζουμε όλη την γνώση και την τέχνη μας να το προικίσουμε με ό τι καλύτερο έχουμε στην διάθεση μας εκείνη την στιγμή γιατί αυτό μας αντιπροσωπεύει. Ένα αυτοκίνητο π.χ.  κατασκευάζεται για να λειτουργεί άψογα μέσα στα όρια της εγγύησης που δίνουμε και οι καλές εταιρείες δίνουν μακρόχρονες εγγυήσεις.

Εάν είναι έτσι τότε γιατί αρρωσταίνουμε;

Αρχίσαμε να αρρωσταίνουμε από την στιγμή που άρχισε ο φόβος να μας κυριαρχεί.

Προσέξατε την λέξη; Να μας κυριαρχεί. Άρα έχουμε χάσει την κυριαρχία μας. Δεν ήμαστε κύριοι του εαυτού μας.

Όμως ας δούμε τι είναι ο φόβος και πότε άρχισε να μας κυριαρχεί.

Από μια άποψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο φόβος είναι το μέτρο της απόστασης μας από την αλήθεια, από την πραγματικότητα και γεννιέται από την άγνοια μας.

Τεχνηέντως οδηγηθήκαμε να πιστεύουμε ότι η αρρώστια έρχεται είτε από έξω – εξ ου και οι διαμαρτυρίες μας – είτε ότι προκαλείται από τον οργανισμό ο οποίος δεν ξερει τι του γίνεται, ότι εκφράζεται ελαττωματικά και αρχίζει π.χ. να εμφανίζει αυξημένη αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, χοληστερόλη κλπ. Οι δύο αυτές απόψεις είναι σε γενικές γραμμές που γεννούν τον φόβο για την υγεία. Αισθανόμαστε και πιστεύουμε ότι το θέμα υγεία είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και από το σημείο αυτό αρχίζουν όλα.

Ο φόβος μειώνει την ροής της ενέργειας στο σώμα. Τα γόνατα δυσκολεύονται να κρατήσουν το βάρος του σώματος, “λύνονται” όταν τρομάξουμε. Παρόμοια μειώνεται η ενέργεια μας και όταν μέσα μας «τρέχουν» προγράμματα φόβου, απογοήτευσης, δυσαρέσκειας και άλλων αρνητικών συναισθημάτων. Αυτό έχει τις συνέπειες του και οι δυσμενέστερες είναι η δυσκολία να βλέπουμε την πραγματικότητα, η δυσκολία  να την ερμηνεύουμε ορθά και να αποκρινόμαστε στην πρόκληση με τρόπο κατάλληλο και ανάλογο. 

Επιπρόσθετα οδηγηθήκαμε να πιστεύουμε ότι η βοήθεια θα έλθει από έξω και έτσι η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στον οργανισμό μας κλονίστηκε σοβαρά.

Ο οργανισμός μας σχεδιάστηκε και δομήθηκε με υπερμηχανισμούς να διατηρούν την ισορροπία και την αρμονία μέσα μας, και έχει την δυνατότητα να τις αποκαθιστά κάθε φορά  που κάτι μας διαταράσσει. Τον μηχανισμό αυτό συνηθίζουμε να   τον αποκαλούμε ομοιόσταση και το όλο θέμα είναι να του επιτρέπουμε δίνοντας του τον χρόνο να το κάνει.

 

Πράγματι ο φόβος είναι η αιτία πολλών δεινών μας καθώς δεν μας επιτρέπει να εκφράζουμε τον πραγματικό εαυτό μας. Ο φόβος μας οδηγεί να αναζητούμε στηρίγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν τα χρειαζόμαστε γιατί ήμαστε πανίσχυροι. Μέσω του φόβου οδηγηθήκαμε να καταστούμε υπήκοοι, να γίνουμε δούλοι και είναι δύσκολο να πεισθούμε σήμερα ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτε να φοβόμαστε και ότι στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύουμε από τίποτε παρά μόνο από τον ίδιο τον φόβο!

Ο φόβος μας κάνει να μαζευόμαστε. Οδηγεί περισσότερο αρχικά στην τάση φυγής, προστασίας που δυστυχώς είναι αντίστροφες προς την ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα λέγαμε ότι χρειαζόμαστε και μέτρο και στον φόβο μας.

Έχουμε ανάγκη τόσο την προστασία όσο και την ανάπτυξη.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το μικρό παιδί. Η ανάγκη του να ερευνήσει το περιβάλλον του είναι τόσο έντονη, που θα αφήσει την αγκαλιά της μαμάς του, την ασφάλεια, για να περιεργαστεί το περιβάλλον του και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Κάθε τόσο όμως επανέρχεται και μένει για λίγο, για μια επαναβεβαίωση της ασφάλειας του και πάλι πίσω στη εξερεύνηση.

Η εγγύτητα στην πραγματική μας φύση, στον εαυτό μας, στις Αξίες μας, και στην φυσιολογία μας είναι αυτό που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς και μας δίνει την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίζουμε την κάθε πρόκληση με την ψυχραιμία, που πηγάζει από την γνώση ποιος είμαι, που είμαι, που πηγαίνω, σε ποιο σχέδιο εντάσσομαι και προπάντων ότι ο θάνατος δεν έχει σημασία για μένα όταν είμαι ο εαυτός μου.

Ο φόβος είναι κάτι που μεταδίδεται και μαθαίνεται. Κάθε φορά που πυροδοτείται, αντηχεί μέσα στον εγκέφαλο ισχυρότερα και τείνει να επικρατεί και να επηρεάζει τις υπόλοιπες εγκεφαλικές λειτουργίες και έτσι την συμπεριφορά μας.

Μπορεί να βιωθεί ακόμη και ενδομήτρια και κατά την διαδικασία του τοκετού και δυσάρεστες επιπτώσεις δια βίου.

Οι φωνές της μαμάς του «ντύσου θα κρυώσεις» φορτισμένες με το άγχος και τον φόβο της για την υγεία του παιδιού της, κάτι που έμαθε ίσως από την μητέρα της, περνάει τώρα στο παιδί της. Η ευθύνη της δεν είναι μεγάλη αφού και αυτή από την μητέρα της τον έμαθε τον φόβο και αυτή από την μητέρα της και …..

 

Στην συνέχεια στο σχολείο μια άλλη  μορφή εξουσίας και αυθεντίας τον βεβαιώνει ότι αν δεν μελετάει δεν θα προκόψει, δεν θα βρει δουλειά. Του επισείει το φάντασμα του φόβου της επιβίωσης και αυτός ο φόβος θα εμπλουτίζει τον υποσυνείδητο νου με τα αντίστοιχα προγράμματα που θα αποτελούν τα φίλτρα (συστήματα πεποιθήσεων) μέσα από τα οποία θα περνούν και με στρεβλώνονται οι εντυπώσεις και οι πληροφορίες και θα παραφράζονται οδηγώντας σε αποκρίσεις που συχνά δεν συμφέρουν στην πραγματικότητα και που συνήθως οδηγούν σε αυτό που λέμε αρρώστια. Μια μη αναμενόμενη και αιφνίδια π.χ. είδηση απόλυσης από την εργασία μας μπορεί συνειρμικά να ερμηνευτεί ως απαξίωσης μας ή ως κίνδυνος λιμοκτονίας μας κπλ. και θα πυροδοτήσει διαφορετικό σε κάθε περίπτωση Ειδικό Βιολογικό Σημαντικό (με νόημα) Πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει νόημα και σημασία για μας που συνίσταται στο να προσφέρει πλεονεκτήματα στον χειρισμό της όλης κατάστασης που βιώνουμε.  

Είναι απίστευτα πολλοί ο τρόποι που από παιδιά αρχίζουμε να φοβόμαστε κα να προσπαθούμε να επιβιώνουμε μέσα από τους φόβους μας.

Φοβόμαστε ότι δεν μας αγαπούν, δεν μας σέβονται, δεν αρέσουμε, φοβόμαστε την αποτυχία, τα ζώα, το σκοτάδι, τις αρρώστιες κ.ο.κ.

Στις ημέρες μας όλοι μας δεχόμαστε συνεχείς υπενθυμίσεις ότι πρέπει να φοβόμαστε για την υγεία μας, ότι ο ιός – που όπως υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες ουδέποτε αποδείχτηκε η ύπαρξη του επιστημονικά – είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που περνάει η ανθρωπότητα. Τονίζονται ψευδώς και παραπλανητικά ειδήσεις που τρομοκρατούν όσους αγνοούν τις λεπτομέρειες και όσους βλέπουν τις σκηνές στο κουκλοθέατρο, απορροφημένοι από το θέαμα χωρίς να βλέπουν πίσω από την οθόνη τα κινούντα νήματα.

Θα μου πείτε ο φόβος θεωρείται ότι υπαγορεύεται από το ένστικτο επιβίωσης και ότι είναι φυσιολογικό να φοβάται κάποιος. όμως  έπρεπε ο άνθρωπος να φοβάται την φύση, το περιβάλλον μέσα στο οποίο  έχει  έρθει να ζήσει; να βλέπει παντού εχθρούς και να είναι σε διαρκή ετοιμότητα;

 

Φυσικά όχι ! αυτή η παρατεταμένη αντίδραση φόβου γεννά την αιτία που προδιαθέτει στην αρρώστια. Ο φόβος εμποδίζει τη λογική να δράση και ο άνθρωπος παραδίδεται στο παράλογο. Αν  αναλύσουμε τους φόβους μας θα δούμε ότι δεν έχουν λογική.

 Τα ζώα που ζουν μόνα στη φύση χωρίς την επιρροή ανθρώπου  σπάνια αρρωσταίνουν, τα ζώα όμως που ζουν με τον άνθρωπο  ακολουθούν την μοίρα του. Ένας κεραμιδόγατος αν τον κυνηγήσει σκύλος, ανορθώνει το τρίχωμα του, ανεβαίνει σε δέντρο και μόλις αποχωρίσει ο σκύλος, ο γάτος θα κατέβει με σηκωμένη την ουρά και θα συνεχίσει να φέρεται φυσιολογικά, σαν να μη συνέβη κάτι. Ήταν απλά μια δοκιμασία εποικοδομητική, μια άσκηση που βελτιώνει την ετοιμότητα του. Ο γάτος δεν έχει συνεχώς στο μυαλό του την παρουσία του σκύλου. Εάν αυτό συνέβαινε θα έμενε διαρκώς πάνω στο δένδρο, με ανυψωμένες τις τρίχες του, και θα νιαούριζε. Αυτό θα τον εξαντλούσε και πολύ πιθανόν να αρρώσταινε.

Εμείς όμως φανταζόμαστε φόβους που τους κουβαλάμε παντού και πάντοτε μαζί μας. Έτσι μπορούμε να έχουμε ας πούμε υπέρταση, αυξημένο σάκχαρο αίματος  κ.α.

 

Ο φόβος λοιπόν προβάλλεται επιθετικά και εγκαθίσταται τεχνηέντως για να χειραγωγείται ο άνθρωπος. Έτσι διδαχτήκαμε να φοβόμαστε την αμαρτία και ανήκουμε σε δόγματα. Διδαχτήκαμε ότι ήμαστε αδύναμο και διδαχτήκαμε να φοβόμαστε για την υγεία μας και έτσι οδηγούμαστε  στο παγκόσμιο καθεστώς υγείας, φοβόμαστε και οδηγούμαστε σε ένα κόμμα γιατί μας είπαν ότι η ιδεολογία του είναι καλύτερη από του άλλου και ότι είναι προς το συμφέρον μας. Με τον φόβο μας χειρίζονται και εν τέλει μας αρρωσταίνουν ψυχικά και σωματικά και πάντα κερδίζουν ακόμη και από την αρρώστια μας.

 

Ο φόβος φαίνεται στο βλέμμα μας. Ο φόβος μεταδίδεται, μαθαίνεται και συντηρείται. Ο φόβος παραμορφώνει τον ψυχισμό, τον στρεβλώνει και μας προδιαθέτει να χάνουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στην δύναμη μέσα μας. Μας οδηγεί εκτός εαυτού και τότε προσπαθούμε να πιαστούμε από κάπου, ακόμη και από το αυτί μας. Περιμένουμε τότε την βοήθεια από έξω, την στιγμή που κάθε δύναμη και κάθε ισχύς είναι μέσα μας  εκεί που μας την έχει εμπιστευθεί η Δημιουργία.

Ο φόβος έρχεται από το περιβάλλον, από το αβέβαιο, το γεμάτο εκπλήξεις που κρύβονται στο σκοτάδι της άγνοιας.

Αυτό το περιβάλλον, η αλλαγή του και η ομαλοποίηση του είναι το μεγάλο έργο της Ελλήνων Συνέλευσις που στόχο της έχει την ελευθερία των ανθρώπων που είναι μια από τις βασικές  αξίες που όταν δεν υπάρχει η ζωή καταντά κολαστήριο.

Ελευθερία από οτιδήποτε προκαλεί φόβο, από την ανασφάλεια του αύριο, από την άδικη προβολή μόνο των αρνητικών στα ΜΜΕ, από την ανασφάλεια που προκαλεί η κυβερνητική αναξιοπιστία.

Είναι σημαντικό να απελευθερώσουμε τον άνθρωπο από τον βασικό αυτό φόβο και αυτό θα γίνει καθώς εμείς στην Ελλήνων Συνέλευσις θα διαχειριστούμε πλούτο και όχι φτώχεια και ο άνθρωπος  θα πάψει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Στις προγραμματικές μας δηλώσεις που είναι κατατεθειμένες στον Άρειο Πάγο που σημαίνει ότι δεν είναι υποσχέσεις αλλά δεσμεύσεις προβλέπεται να γίνουν σημαντικά πράγματα για την υγεία, για την αποκατάσταση της υγείας και όχι για την εκμετάλλευση της υγείας και πρώτα από όλα  για την πρόληψη της.  Οι πολίτες θα μάθουν και θα συνηθίσουν να μην φοβούνται χωρίς λόγο.  Είναι ανάγκη να κατανοήσουν  πως λειτουργεί ο οργανισμός τους.

Θα ενθαρρύνουμε όλα τα σωστά εναλλακτικά λεγόμενα σήμερα θεραπευτικά συστήματα που σέβονται τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι άνθρωποι θα οδηγηθούν να ξαναποκτήσουν σύνδεση με την φύση που σήμερα την έχουν χάσει.

Η τροφή μας θα απαλλαγεί από τις χιλιάδες χημικών που σήμερα την κατακλύζουν. Τα θεραπευτήρια θα είναι σε τόπους που θα ευνοούν την ανάκτηση της χαμένης ισορροπίας, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παρέχουν οικειότητα και αίσθημα ασφάλειας στον ασθενή.

Η πληθώρα των ιαματικών πηγών που υπάρχουν στην πατρίδα μας θα αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των ανθρώπων.

Η  κτηνοτροφία θα εξυγιανθεί και τα προϊόντα της θα απαλλαγούν από αντιβιοτικά και ορμόνες.  Το ίδιο θα γίνει και με τα γεωργικά προϊόντα καθώς η γεωργική παραγωγή θα γίνεται με φυσικό τρόπο χωρίς χημικά και δηλητήρια.

Νέες τεχνολογίες που σήμερα είναι αποκλειστικότητα κάποιων θα γίνουν προσιτές σε όλους τους ανθρώπους και εφευρέσεις για καθαρή ενέργεια θα αξιοποιηθούν προς όφελος όλων.  

Έχουμε  πολλά  να κάνουμε για να ξαναέρθει η υγεία παντού γιατί ο άνθρωπος νοσεί  επειδή το φυσικό περιβάλλον  νοσεί και το φυσικό περιβάλλον  νοσεί επειδή ο άνθρωπος νοσεί.  Έχουμε πέσει σε φαύλο κύκλο που πρέπει να σπάσει και να τοποθετηθούν όλα στην φυσιολογία τους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ως άνθρωποι.

Το έργο αυτό είναι έργο όλων και τα αποτελέσματα του ανήκουν σε όλους, σε μας και στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Όλα αυτά για να γίνουν είναι ανάγκη να γνωρίσουμε την αλήθεια, να απελευθερωθούμε από τους φόβους μας και να δούμε μπροστά για αυτά που έχουμε να πραγματοποιήσουμε.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ 
ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ: 6948787560
                                                                 p.arseniou@gmail.com

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο

ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν σε μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης (εξω...