Υγεία και Πρόληψη
Η σημασία της πρόληψης στο θέμα της υγείας είναι τεράστια.
Πρόληψη σημαίνει ενέργεια ή ενέργειες που σκοπεύουν να αποτρέψουν μια υποβάθμιση ενός συστήματος, ενός οργανισμού σε ένα δεδομένο επίπεδο ύπαρξης.
Ακόμη και η θεραπεία είναι ταυτόχρονα και πρόληψη που εξασφαλίζει από μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης ενός οργανισμού.
Για να μπορέσουμε όμως να προσεγγίσουμε το θέμα μας θα πρέπει να ορίσουμε τι ουσιαστικά προλαμβάνουμε και αναγκαστικά θα αναφερθούμε στην υγεία και την αρρώστια.
Ως υγεία μπορούμε να ορίσουμε την απόλυτη ισορροπία και αρμονία μεταξύ ανθρώπου και συνολικού περιβάλλοντος.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ ΥΛΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ
Η ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΑΥΤΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ
ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ (Αρτέμης Σώρρας «Όρκος Υγείας»
Ίσως ξενίζει ο όρος απόλυτη καθώς μας έπεισαν ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου όλα είναι σχετικά. Όμως με μια απλή ματιά στην φύση γύρω μας την βλέπουμε να λειτουργεί με απολυτότητα σε ακρίβεια και λεπτομέρεια. Το άπειρο των δυνατοτήτων της δημιουργίας φαίνεται σε μας ως σχετικότητα και απροσδιοριστία.
Στον παραπάνω λακωνικό ορισμό κάθε λέξη έχει τεράστια σημασία. Ας μείνουμε όμως για τον σκοπό της παρούσης συζήτησης στο συνολικό περιβάλλον και στην διατάραξη της αρμονικά ισορροπημένης λειτουργίας του αδιάσπαστου υλοενεργειακού όλου.
Είναι ανάγκη να ορίσουμε το περιβάλλον και μετά την διατάραξη της σχέσης οργανισμού και περιβάλλοντος.
Το περιβάλλον
Το περιβάλλον είναι ο αποφασιστικός παράγων για την έκφραση των χαρακτήρων που είναι κωδικευμένοι στον γενετικό μας κώδικα.
Οι συνθήκες του ορίζουν την λειτουργική έκφραση του οργανισμού σε κυτταρικό και οντικό επίπεδο.
Λέγοντας συνολικό περιβάλλον νοούμε αφενός το φυσικό περιβάλλον που περιλαμβάνει αυτά αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας ή που μπορούμε να ανιχνεύουμε με κατάλληλα όργανα και διατάξεις και είναι μέσα μας και γύρω μας και αφετέρου αυτά που δεν υποπίπτουν στις αντιληπτικές μας ικανότητες ή στις δυνατότητες ανίχνευσης και μέτρησης. Ο καθένας μας επίσης είναι μέρος του περιβάλλοντος για τον άλλο και επηρεάζει και επηρεάζεται. Οι ειδήσεις που ακούμε, οι ιδέες, οι συλλογισμοί που κάνουμε και ανακοινώνουμε είναι και αυτές το περιβάλλον που διαμορφώνει τον οργανισμό που αναπτύσσεται.
Ο οργανισμός και ιδιαίτερα ο εγκέφαλος προσαρμόζεται διαρκώς στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Τα πάντα ρέουν και κάθε στιγμή δεν ήμαστε ακριβώς οι ίδιοι, έχουμε αλλάξει.
Μεταβολές στο περιβάλλον οι οποίες οι οποίες επιμένουν και ταυτόχρονα παρέχουν τον χρόνο προσαρμογής οδηγούν σε αποκάλυψη νέων χαρακτήρων ενός οργανισμού που επιτρέπουν την κατάλληλη προσαρμογή του και την επιβίωση και ευημερία στις νέες συνθήκες (επιγενετική).
Αυτό το βλέπουμε πολύ εύκολα στα μικρόβια που αποκτούν αντοχή σε αντιβιοτικά και άλλους παράγοντες (ακτινοβολία, δηλητήρια). Σε μια καλλιέργεια τους εάν τοποθετηθεί μικρή ποσότητα ουσίας που δρα δηλητηριωδώς, βλέπουμε γύρω από αυτήν θάνατο τον μικροβίων και στην πιο πέρα τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται περισσότερο. Το φαινόμενο αυτό λέγεται όρμιση και μελετάται από την επιστήμη. Έτσι βλέπουμε μικρής έντασης αλλαγές να δρουν διεγερτικά στους οργανισμούς και να οδηγούν σε έκφραση νέων χαρακτήρων που επιτρέπουν την επιβίωση και πρόοδο μέσα στις νέες συνθήκες και αντιθέτως μεγάλης έντασης μπορούν να προκαλέσουν την φίμωση χαρακτήρων και τον περιορισμό και την υποβάθμιση του οργανισμού.
Η διατάραξη του περιβάλλοντος ή ή σχέση μας προς αυτό, η υποκειμενική αίσθηση της αποκοπής από αυτό μας αποδυναμώνει.
Η αίσθηση της ασφάλειας στο περιβάλλον μας και η σχέση μας με το σύνολο του είναι η απαραίτητη συνθήκη για επέκταση, αύξηση, πρόοδο, ανέλιξη.
Κάθε εμπειρία κανονικά πρέπει να είναι μια δημιουργία η οποία πάντα προϋποθέτει την αρμονική συνεργασία δύο αντιθέτων και ισοδυνάμων. Μέσα μας έχουμε τα δύο εγκεφαλικά μας ημισφαίρια που μόνο όταν συνεργάζονται στο μέγιστο τους δημιουργούν. Υπό συνθήκες στρες η συνεργασία τους περιορίζεται και τότε είναι αναγκαία η προσφυγή σε έτοιμες λύσεις του παρελθόντος. Αυτό είναι η αληθινή αιτία της αρρώστιας στον άνθρωπο.
Επομένως κατά πρώτον ο έλεγχος των συνθηκών του περιβάλλοντος είναι τεράστιας σημασίας.
Ο έλεγχος του περιβάλλοντος
Στις ημέρες μας γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το πλανητικό και εγχώριο καθεστώς να διαταράσσει και να αλλοιώνει το περιβάλλον με παντοίους τρόπους και μέσω αυτού να επηρεάζει και τελικά να ελέγχει τον άνθρωπο.
Η μόλυνση του αέρα, του νερού, της τροφής, ο θόρυβος, οι συχνότητες , οι ειδήσεις κλπ οδηγούν τον κάθε οργανισμό σε ακραίες καταστάσεις οι οποίες συνήθως υπερβαίνουν τις αντιρροπιστικές τους ικανότητες και έτσι οδηγούν σε λειτουργικές καταστάσεις που ονομάζουμε ασθένειες.
Ένας οργανισμός έλκεται από οτιδήποτε θα οδηγήσει στην κάθε είδους ανάπτυξη του και απωθείται από οτιδήποτε εκλαμβάνει ως απειλή. Η επιβίωση και η ασφάλεια είναι αντιστρόφως ανάλογη προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Η συνεχής ενασχόληση με την επιβίωση και την εξασφάλιση οδηγεί σε στασιμότητα και αναγκαστική επανάληψη της ιστορίας του καθενός ατομικά και συλλογικά.
Η Πρόληψη στην Δημόσια Υγεία της Χώρας μας
Από τα παραπάνω βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι η Δημόσια Διοίκηση της χώρας μόνο στα λόγια αναφέρεται για την υγεία των «πολιτών» υπηκόων της.
Όλα τα ΜΜΕ ενορχηστρωμένα μεταδίδουν τις κυβερνητικές απειλές διαρκώς στον πληθυσμό της χώρας και οδηγούν τους πλέον ευαίσθητους σε καταστάσεις νοσηρές.
Το καθεστώς διαχείρισης της Δημόσιας Διοίκησης – όπως κάθε καθεστώς – έχει ως μοναδική φροντίδα την διατήρηση του και κατ’ επίφαση την διαχείριση των κοινών.
Το καθεστώς Δημόσιας Υγείας έρχεται να συμπληρώσει το έργο της Διοίκησης συντηρώντας στρατιές ασθενών με «χρόνια» προβλήματα υγείας με την χρήση φαρμάκων που απλά καταπιέζουν τα συμπτώματα. Κατά κανόνα το μόνο που δικαιολογημένα λαμβάνεται χρονίως είναι η τροφή και τίποτε άλλο.
Η Ελλήνων Συνέλευσις καιη πρόληψη και εξασφάλιση της υγείας των πολιτών
Σε μια παράγραφο θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλήνων Συνέλευσις προβλέπει την πλήρη επανόρθωση του περιβάλλοντος ώστε αυτό να προάγει και να συντηρεί την υγεία. Το περιβάλλον θα επανέλθει στην φυσιολογία του όπως και ο άνθρωπος ο οποίος θα μαθαίνει εξ απαλών ονύχων πώς να βιώνει ως ελεύθερο, αξιοπρεπές, εύδαιμον ον σε μια Πολιτεία Δικαίου, ίσων ευκαιριών και πλατφόρμα ανέλιξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου