Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νέο μωρό στην οικογένεια: Πώς θα προετοιμάσετε σωστά το παιδί σας | imommy

 

 

Το παιδί στην Ελλήνων Πολιτεία θα ανατρέφεται για να καταστεί ενεργός πολίτης.

Ο ενεργός πολίτης είναι ο πολίτης που μετέχει κρίσεως και αρχής, δηλαδή είναι επιλέξιμος και μπορεί να άρχει.

Σήμερα το πρόβλημα μας ως κράτος είναι ότι αυτό δεν είναι πραγματική πολιτεία καθώς δεν έχει ενεργούς πολίτες.

Επομένως η προετοιμασία του ενεργού πολίτη θα είναι ύψιστης σημασίας και φροντίδας εκ μέρους της πολιτείας.

 

Το γεγονός ότι ως κράτος έχουμε αυτά τα χάλια σημαίνει ότι  νοσεί βαρύτατα και η αιτία είναι ότι δεν υπάρχουν πολίτες ενεργοί για να ελέγχουν και να αποφασίζουν.

 

Τι φταίει και δεν έχουμε ενεργούς πολίτες;

 

Για να δώσουμε κάποια απάντηση θα χρειαστεί να ερευνήσουμε όλες τις πιθανές αιτίες που ματαιώνουν την δημιουργία του.

Τι απειλεί ένα παιδί, ποιες είναι η ανάγκες του, ποιοι οι κίνδυνοι, ποιες οι ιδιαιτερότητες του.

 

1) Περιβάλλον, 2) η υποδοχή του, 3) η κύηση, 4) η γέννηση, 5) η επικοινωνία – σχέση με την μητέρα του και 6) η παιδεία που θα λάβει.

 

Το περιβάλλον είναι αποφασιστικής σημασίας για την έκφραση του κληρονομικού κώδικα.

Η επίδραση του περιβάλλοντος είναι ποικίλη. Αφορά αυτά που επιδρούν στο σώμα και στην λειτουργία του και αυτά που επιδρούν στον ψυχισμό και στην νόηση του παιδιού.

Οι γονείς του είναι και αυτοί μέρος του περιβάλλοντος του και μάλιστα με τεράστια επίδραση. Έτσι οι γονείς θα αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας, η υγεία και η προπαίδεια των οποίων θα φροντίζεται μέσα από την όλη λειτουργία της πολιτείας.

 

Η κύηση είναι κριτικής σημασίας. Το κύημα έχει νοημοσύνη, αισθάνεται και φροντίζει να ενημερώνει διαρκώς τον οργανισμό της μητέρας του ότι είναι αρτιμελές και ότι η ανάπτυξη του προχωρά ομαλά. Σε αντίθετη περίπτωση ενεργοποιείται αυτόματα ο μηχανισμός απόρριψης μοσχεύματος και έχουμε την αποβολή του.

Η υγεία της μητέρας, η διατροφή της με τις απαραίτητες ποιότητες και ποσότητες θρεπτικών ουσιών συμβάλλουν τα μέγιστα στην όλη ανάπτυξη και ωρίμαση του κυήματος στο σώμα του, στον ψυχισμό του και στην νόηση του. 

Η έκθεση της μητέρας σε αντίξοες συνθήκες και σε αιφνίδιους θορύβους που θα την τρομάξουν μπορεί και συχνά έχουν δυσμενέστατες καταστάσεις υγείας ψυχο-νοητικής και σωματικής.

Το φυσιολογικό παιδί είναι συντονισμένο με την μητέρα του και συνεργάζεται μαζί της σε όλη την κύηση και την διαδικασία του τοκετού.

Η απρόσκοπτη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού αυξάνει τις πιθανότητες για καλύτερη υγεία του νεογνού.

Η εσπευσμένη αποκοπή του ομφάλιου λώρου είναι μια από τις πρώτες δυσάρεστες και φοβερές εμπειρίες ασφυξίας μαζί με την ενδομήτρια ασφυξία και συχνά μεταφράζεται στην συνέχεια σε ινοκυστική νόσο των πνευμόνων.

 

Επαφή-Σχέση με την μητέρα

Το παιδί γεννιέται και αιφνίδια εισέρχεται σε νέο κόσμο. Η ακοή του δέχεται νέους ήχους. Είναι συνηθισμένο να ζει σε ένα παρόν συνεχές και σε συνεχή επαφή με την μητέρα του. Συνηθισμένο να ακούει τους παλμούς της κάτι που του δίνει αίσθημα ασφάλειας και άνεσης.

Κάθε απομάκρυνση του από αυτήν είναι μία απώλεια του παντός και το κόστος για το παιδί τεράστιο.

Όταν δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία της μητέρας ανησυχεί και εισέρχεται σε αντίδραση συναγερμού με αυξημένο αριθμό καρδιακών παλμών που σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας που ΘΑ του λείπει από την ανάπτυξη του.

Όταν η απουσία είναι μεγάλης διάρκειας οι επιπτώσεις στην όλη φυσιολογία του παιδιού είναι μόνιμες. Η προσωπικότητα αλλοιώνεται και ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι το παιδί μεγάλωσε στερούμενο την παρουσία της μητέρας του.

Σήμερα οι εργαζόμενες γυναίκες συνεχίζουν να εργάζονται εκτιθέμενες σε συνθήκες δυσευνοικές για το κύημα τους, για το παιδι που κυοφορουν. Επίσης μερικές μετά τον 2ο ή 3ο μήνα επιστρέφουν στις εργασίες τους και αφήνουν το νεογνό τους στην φύλαξη στην καλύτερη περίπτωση στην μητέρα τους.

Όλες οι περιπτώσεις είναι υποκατάστατα της μητέρας και αυτό φέρει μεγάλο κόστος και συνέπειες στην εξέλιξη του παιδιού που γίνονται σύντομα εμφανείς και διαρκούν δια βίου.

 

Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι λοιπό κίνδυνοι για το νεογέννητο παιδί;

 

Κατά την γνώμη μου είναι δύο και από αυτούς προέρχονται αναρίθμητες δυσμενείς καταστάσεις υγείας του παιδιού. Οι κίνδυνοι αυτοί είναι οι συνέπειες της απουσίας της μητέρας του, η απομάκρυνση της από αυτό και οι εμβολιασμοί του.

 

Η σχέση του παιδιού με την μητέρα του και η απόσταση του από αυτήν είναι κάτι που ορίζεται μόνο από την μεριά του παιδιού. Αυτό καθορίζει πόσο αντέχει την απόσταση του στο χώρο και στον χρόνο.

Σημασία έχει να μη γνωρίσει τον φόβο πρόωρα. Ο φόβος είναι μεγάλη αναπηρία για τον άνθρωπο.

Ο φόβος έχει σχέση με την αίσθηση του κινδύνου αλλά δεν συναρτάται άμεσα από αυτόν.

Οταν φοβόμαστε δεν χρησιμοποιούμε την λογική μας. Ο φόβος και κάθε ζόρισμα περιορίζει δραματικά την επικοινωνία των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας και αποκλείει έτσι την λογική απόκριση σε μια περιβαλλοντική πρόκληση. Λογική απόκριση σημαίνει αυτή να αναφέρεται ταυτόχρονα στο ατομικό δίκαιο και στο συλλογικό, στο ταυτό και στο έτερο.

 

Ο φόβος μεταδίδεται και μαθαίνεται.

Το παιδί μιμείται και έτσι εγκαθιστά μέσα του πρότυπα συμπεριφοράς που μπορεί να είναι ευνοικά ή δυσευνοικά στον μετέπειτα βίο.

 

Η παιδεία  -  το μονοπάτι του ενεργού πολίτη

Ο πρώτος και σημαντικότερος δάσκαλος του παιδιού είναι η μάνα του. Δέχεται και αποκρίνεται στα συναισθήματα της και αντιγράφει την νοοτροπία της.

Ο εγκέφαλος λειτουργεί σε χαμηλούς ρυθμούς που επιτρέπουν την πρόσληψη πληροφοριών χωρίς κρίση και θα δομήσει τα συστήματα αξιών και πεποιθήσεων που θα παρεμβάλλονται στην αντιληπτικότητα του όπως τα φίλτρα στον φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Το παιδί δομεί το σώμα του και εγκαθιστά τις διάφορες λειτουργίες με χρονισμό. Η σειρά εγκατάστασης θα έπρεπε να μην διαταράσσετε με τεχνητές προτεραιότητες γιατί έτσι μένουν κενά και οι επιπτώσεις θα γίνουν εμφανείς πολύ αργότερα.

Το παιδί είναι από την φύση του ερευνητής ανυπόμονος. Μόνο του αποφασίζει τις εμπειρίες που είναι έτοιμο να δεχτεί ώστε αυτές να έχουν δημιουργικό – ανελικτικό  αποτέλεσμα και όχι εκτρωτικό.

Μετά το 7ο έτος ανέχεται την απουσία της μητέρας του για μεγαλύτερα διαστήματα χωρίς κόστος. Κάθε πρόωρη απομάκρυνση του από την μητέρα του έχει κόστος και οι συνέπειες θα είμαι εμφανείς αργότερα.   

 

Τι λοιπόν προβλέπει η Ελλήνων Συνέλευσις για το παιδί;

Το παιδί και η ανατροφή του είναι η κεντρική φροντίδα της Ελλήνων Πολιτείας η οποία αποτελεί τον κύριο σκοπό της Ελλήνων Συνέλευσις.

 

Η Ε.ΣΥ. έχει εξασφαλίσει το σύνολο των σχεδιασμών για την ολική ανόρθωση της χώρας και τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την υλοποίηση τους.

Μικρό μόνο μέρος των πόρων αυτών απεικονίζονται στους κρατικούς προυπολογισμούς των τελευταίων έξι ετών και ο καθείς μπορεί να επιβεβαιώσει το αληθές της ύπαρξης τους π.χ. (ΦΕΚ 251 τεύχος πρώτο 16 δεκ 2020 Νόμος 4762).

 

Η κυοφορία, η γέννηση, η παιδεία, η υγεία, η κατοικία και η εργασιακή του αποκατάσταση του νέου ανθρώπου με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση του θα είναι εξασφαλισμένες.

 

Ουδείς λόγος πρόωρης απομάκρυνσης του από την μητέρα του θα υπάρχει μια και η μητέρα θα έχει μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη από την πολιτεία. Τα έξοδα εγκυμοσύνης, τοκετού και ανατροφής του παιδιού θα καλύπτονται πλήρως από την πολιτεία. Όταν η μητέρα ολοκληρώσει το έργο της, η θέση της στην εργασία της θα την περιμένει.

 

Το παιδί είναι ο αυριανός ενεργός πολίτης και η ποιότητα του είναι ύψιστης σημασίας για την πολιτεία. Έτσι η πολιτεία τον φροντίζει σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης και ανέλιξης του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ

 

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6989822653

p.arseniou@gmail.com

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο

ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν σε μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης (εξω...