Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Ζωή με Επιδόματα

 

Ζωή με Επιδόματα

 ΟΠΕΚΑ: Αυτή την εβδομάδα πληρώνονται όλα τα επιδόματα – Δείτε αναλυτικά -  Εργασιακά Νέα

Σήμερα στη ζωή μας έχει μπει για τα καλά το «επίδομα» και βλέπουμε να δημιουργείτε «ανάγκη» για όλο και περισσότερα επιδόματα. Ας δούμε λοιπόν τι είναι πραγματικά ένα επίδομα και τι ρόλο παίζει στην ζωή μας.

Θα προσεγγίσω το θέμα με το μάτι ενός ιατρού, τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στον βίο και ουσιαστικά στην υγεία του ανθρώπου.

Το επίδομα οδηγεί σε κατάσταση συρρίκνωσης του ανθρώπου. Τον αποκλείει από τις δημιουργικές δραστηριότητες όπως είναι η εργασία. Η δημιουργία του ανθρώπου απεικονίζει το έργο του δηλαδή το γινόμενο της δύναμης, της ενέργειας του επί τον χρόνο που ενεργεί. Ο άνθρωπος είναι δημιουργός και δημιουργώντας ζει.

Το επίδομα οδηγεί σε εξαρτώμενους πολίτες και ο εξαρτώμενος πολίτης είναι εύκολα χειραγωγήσημος.

Ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και ο αυτοσεβασμός είναι απαραίτητος για αξιοπρεπή και υγιή βίο και το επίδομα δεν βοηθάει σε αυτό.

Κάποιοι ίσως να θεωρήσουν ότι είμαι εναντίων των επιδομάτων, όχι δεν είμαι εναντίον των επιδομάτων δεδομένης της κατάστασης της κοινωνίας μας. Πολλοί συμπολίτες μας ευρίσκονται σε δεινή θέση και ένα επίδομα θα βοηθούσε.

Δεν δέχομαι όμως ένα καθεστώς που συντηρεί την κατάσταση των επιδομάτων και καθιστά τον πολίτη παθητικό απομακρύνοντας τον  από τον πραγματικό ενεργό του ρόλο. Αυτό δεν το δέχομαι για κανέναν άνθρωπο.

Και για να χρησιμοποιήσω ιατρικό όρο, το επίδομα λειτουργεί όπως το παυσίπονο σε ένα βαθύ χρόνιο πρόβλημα υγείας. Δεν θεραπεύει, δεν απευθύνεται στην αιτία του πόνου αλλά μόνο στην αντίληψη του πόνου. Δεν επαναφέρει την υγεία αλλά αντίθετα ωθεί τον οργανισμό βαθύτερα στο πρόβλημα του.

Να δούμε όμως ποια είναι η κατάσταση με τα επιδόματα σήμερα στη χώρα μας .

Ας δούμε ένα απο τα επιδόματα που αποφασίστηκε να δίνεται εσχάτως, αυτό των καυσίμων, λόγω της κρίσης που τεχνητά αποδίδεται στον πόλεμο. Τα καύσιμα στην χώρα μας εδώ και καιρό είναι φορτωμένα με υπερβολικούς φόρους + ΦΠΑ. Γιατί να δίνεται επίδομα και να μην μετριαστούν οι φόροι και ο ΦΠΑ; Χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ιταλία και Κύπρος μείωσαν τους φόρους.

Συμμετείχα κάποτε σε υγειονομική επιτροπή διερεύνησης των επιδομάτων αναπηρίας. Εξετάστηκαν όλες οι περιπτώσεις στο γεωγραφικό διαμέρισμα που ελέγξαμε εμείς. Δεν χρειάζεται να σας αναφέρω τα πορίσματα της έρευνας. Τα πληροφορηθήκατε ίσως από τις ειδήσεις ….

Η χορήγηση όλων σχεδόν των επιδομάτων έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα

Τα επιδόματα τα αποφασίζουν κόμματα που λυμαίνονται την εξουσία και στρατολογούν έτσι οπαδούς. Το επίδομα είναι ουσιαστικά χειραγώγηση και οπαδοποίηση προς όφελος αυτού που το δίνει ως ελεημοσύνη.

Αξίζει στον άνθρωπο, στον πολίτη να έχει την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του, να ανορθώσει το ανάστημα του, να πάρει στην στάση που προβλέπεται από την δημιουργία του και να ζει και να βιώνει δημιουργικά.

Για να κατανοήσουμε τον ψυχισμό του πολίτη που συντηρείται με επιδόματα μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με κάποιον που στηρίζεται σε μπαστούνι. Όταν το συνηθίσει αδυνατεί να το αποχωριστεί εύκολα. Και αναφέρομαι έτσι για τον παρακάτω λόγο.

Ο ΟΑΕΔ διαπίστωσε ότι αυτοί που επιδοτούνται από αυτόν με το επίδομα ανεργίας είναι απρόθυμοι να αναζητήσουν εργασία πριν λήξει η περίοδος απολαβής του επιδόματος. Έτσι όρισε επίδομα εργασίας για αυτόν που θα αναζητήσει και θα βρει εργασία.

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι υπάρχουσες αμοιβές δεν είναι παρακινητικές γιατί το επίδομα δεν έχει σημαντική διαφορά από τον κατώτατο μισθό που λαμβάνει κάποιος.

Το επίδομα ανεργίας είναι χρήματα χωρίς να κάνω κάτι και αυτό είναι ολέθριο για κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του. Η δράση, τα όνειρα και οι στόχοι κρατούν τον άνθρωπο ενεργό και δραστήριο και  αυτό συμβάλει στην υγεία του σωματική και ψυχική.

Και πάλι θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Σήμερα υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αυτά τα επιδόματα. Όμως είναι ανάγκη να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος των επιδομάτων.

Η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να οδηγεί τον πολίτη να εκφράζει την δημιουργικότητα του και να προσφέρει με την εργασία του από την οποία να λαμβάνει αξιοπρεπές εισόδημα που να του επιτρέπει αξιοπρεπή βίο και να χαίρεται την ζωή του.

Τον άνθρωπο τον διακρίνει η δημιουργική δυνατότητα. Ο άνθρωπος είναι δημιουργός και δεν μπορούν να του συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες, ας μου επιτραπεί η έκφραση ως οικόσιτο ζώο.

Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ανθρωποκεντρικός πολιτικός φορέας. Επίκεντρο λοιπόν είναι ο άνθρωπος που του αρμόζει η ευημερία και η ανελικτική πορεία. Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να βασανίζεται για να ανελιχθεί. Αντίθετα αυτό κατά κανόνα τον εμποδίζει στην ανέλιξη του.

Συνεχείς μέριμνες επιβίωσης υποβαθμίζουν τελικά την υγεία, την ευημερία και την ανέλιξη του ανθρώπου.

Στόχος μας στην Ε.ΣΥ. είναι να μην υπάρχει πολίτης χωρίς εργασία και να μην χρειάζεται άλλην απολαβή από αυτήν που απορρέει από την εργασία του και την ασφάλεια της εργασίας του.

Όταν κάποιος σου δίνει κάτι, σου χαρίζει κάτι συνήθως νοιώθεις υποχρεωμένος.  Το επίδομα βλάπτει τον αποδέκτη του και μάλιστα σοβαρά στην υγεία του. Είναι μια βαθειά και ύπουλη βλάβη που δύσκολα γίνεται αντιληπτή από τον ίδιο τον άνθρωπο. Μάλιστα ενίοτε μπορεί να φαίνεται και ευχάριστη διαδικασία.

Το επίδομα σταδιακά οδηγεί τον άνθρωπο εκτός Δημιουργίας.

Η Δημιουργία είναι μια αμοιβαιότητα ενεργειακή. Ανά πάσα στιγμή παίρνω και δίνω. Είναι μια εξίσωση που υπηρετεί την ζωή του δημιουργήματος και τον σκοπό του. Οτιδήποτε έξω από αυτήν την εξίσωση οδηγεί σε ανισορροπία. Η υγεία είναι η δυναμική εσωτερική ισορροπία και αρμονία και η δυναμική αρμονία στην αλληλεπίδραση του με το συνολικό του περιβάλλον.

Η συνεχής ροή της ενέργειας οδηγεί σε αύξηση του ανθρώπου, σε ανέλιξη.

Το επίδομα είναι μια ασφυξία, ένας ρόγχος αργού θανάτου συνειδησιακού που επιβάλλεται με περισσή τέχνη στον ανυποψίαστο άνθρωπο.   

Το επίδομα είναι κάλυμμα της καθεστωτικής υποκρισίας, δολιότητας, και εχθρότητας προς τον άνθρωπο.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απλά επιεικείς.  

Τεχνητά δημιουργούν ασφυξία στην οικονομία περιορίζοντας την κυκλοφορία του χρήματος, του μέσου συναλλαγής των ανθρώπων, τους οποίους προηγουμένως διαχώρισαν με χιλιάδες τρόπους σε πολωμένες αντιπαλότητες.

Με υπερβολικούς αδικαιολόγητους στην λογική φόρους κάθε είδους συνεχίζουν να καταστρέφουν την οικονομία στρεβλώνοντας τον τρόπο διαχείρισης της. Οιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα αντιμετωπίζεται εχθρικά και με γραφειοκρατικές μεθόδους και κάθε είδους υπονομεύσεις μέσω της αλλοίωσης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η αρχή όλων των δεινών είναι ο κομμάτιασμα της ολότητας των ανθρώπων με δόγματα, κόμματα και  συνήθως αδικαιολόγητες  οικονομικές ανισότητες.

Η αρχή της απελευθέρωσης και της ανόρθωσης ημών των ανθρώπων είναι η ένωση μας σε έναν στόχο και σκοπό, στο να ανακτήσουμε τα δίκαια και τα δικά μας αναλαμβάνοντας την διαχείριση τους με ευθύνη και νόηση του κοινού προορισμού όλων μας που είναι να γνωρίσουμε τον αληθινό εαυτό μας και να βιώνουμε ανάλογα.

Τελικά το επίδομα στερεί τη χαρά της δημιουργίας και περιθωριοποιεί τον πολίτη.

Θέλουμε μια πολιτεία με ενεργούς πολίτες και αγωνιζόμαστε για αυτό και προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους σε ένωση και δράση για να ανακτήσουμε τα δίκαια και τα δικά μας.

 

 

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ

 

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6989822653

p.arseniou@gmail.com

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο

ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν σε μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης (εξω...