Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΣΦΑΙΡΑ ΦΟΥΣΚΩΤΗ LEGAMI GLOKIT1 VINTAGE MEMORIES ...

Όταν μιλάμε και γενικεύουμε, ειδικά τοποθετώντας ταμπέλες σε ομάδες και έθνη, πράττουμε άδικα.

Λέμε, φταίνε οι Αμερικάνοι, οι Κινέζοι, οι Χάζαροι, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι Γερμανοί κλπ. Αυτό και άδικο είναι, επειδή είναι ανακριβές, και εις βάρος μας στρέφεται με πολλούς τρόπους. Το ανακριβές είναι, ότι δεν είναι υπεύθυνοι όλοι για αυτό που συμβαίνει, αλλά μια κλίκα που δυναστεύει και χειραγωγεί αυτούς τους οποίους συγκατηγορούμε αδίκως. Στρέφεται δε εις βάρος μας, καθώς ωθούμε αυτούς, που αδικούμε, να πάρουν ενάντια θέση προς εμάς και έτσι συσπειρώνουμε και χαρίζουμε συμμάχους στους αντιπάλους μας.
Όλοι διαπιστώνουμε ότι μπορούμε και ίσως έχουμε κάνει φιλίες από όλους τους παραπάνω και έχουμε κατανοηθεί αμοιβαία και ίσως συνεργαστήκαμε.
Το πρόβλημα είναι ότι όλοι όσοι ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων, οι οποίοι τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο στο τιμόνι, δρούμε συναισθηματικά και αντανακλαστικά και φανατιζόμαστε και πολωνόμαστε σε αντίπαλες ιδεοληψίες και στο τέλος αλληλοαφανιζόμαστε. Αυτοί που πάντα κερδίζουν είναι οι ενορχηστρωτές της αγελαίας συμπεριφοράς μας και έτσι οι χειραγωγοί μας. Το πλέον άδικο είναι ότι ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει σε οποιοδήποτε δικαστήριο, γιατί θα ισχυριστούν με επιχειρήματα ότι εκπαιδεύουν όντα επιδεκτικά εκπαίδευσης. Το τελευταίο δεν μας συμφέρει καθόλου και μας αναγκάζει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε και να πράττουμε, όπως αρμόζει σε ενήλικα όντα, πριν θεωρηθούμε ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως και βελτιώσεως και η Κοσμική Νομοτέλεια κινηθεί να διορθώσει ένα αποτυχημένο πείραμα της.
ΠΗΓΗ: ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ: 6989822653
p.arseniou@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο

ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ» ΜΕΡΟΣ 2ο Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν σε μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης (εξω...